Tämä on yksityisen puolen keskiansio – eniten tienaavalla ryhmällä 25 euroa tunnissa

Miesten ja naisten keskiansioissa on merkittävä ero.

Yksityisen sektorin tuntipalkkaisten palkansaajien säännöllisen työajan mediaaniansio oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 16,8 euroa tunnilta, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Mediaani tarkoittaa lukusarjan keskimmäistä arvoa.

Miesten ja naisten keskiansiossa on merkittävä ero. Miesten keskiansio oli 17,3 euroa ja naisten 14 euroa tunnilta.

Muun muassa ylityölisät sisältävä yksityisen sektorin tuntipalkkaisten kokonaisansio oli viime vuonna keskimäärin 18,2 euroa tunnilta, miehillä 18,8 euroa ja naisilla 15,4 euroa.

Yleisimmistä ammattiluokista paperimassan sekä paperin ja kartongin valmistuksen prosessityöntekijöillä olivat suurimmat kokonaisansioiden mediaanit – noin 25 euroa tunnissa. Hieman pienemmistä ammattiluokista samaan tuntiansioon ylsivät vain ahtaajat.

Pienimmät kokonaistuntiansioiden mediaanit yleisimmistä ammattiluokista olivat puolestaan toimistosiivoojilla, noin 12 euroa tunnissa. Vielä sitäkin alempia mediaanipalkkoja oli maatalouden ammattiluokissa.

Suurista ammattiluokista moottoriajoneuvojen asentajien ja korjaajien sekä kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajien ansiot olivat hyvin lähellä kaikkien tuntipalkkaisten työntekijöiden mediaaniansiota.

Tuntipalkkaisten toisen asteen tutkinnon suorittaneiden mediaaniansio oli 18,0 euroa verrattuna 16,0 euroon niillä, joilla ei ollut peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Erikoisammattitutkinnon suorittaneiden mediaaniansio oli 20,1 euroa.

Lue myös: Ensimmäinen työpäivä edessä uudessa työssä? Katso vinkit, joilla onnistut
Lue myös: Saitko työtarjouksen, mutta haluat vielä katsella muita vaihtoehtoja? Toimi näin
Lue myös: Ensimmäisen kesätyön hakeminen - näin nappaat paikan ilman työkokemusta

 

Katso avoimet työpaikat 

Lähde: Tilastokeskus