Tämä on suosituin aika etsiä töitä - Näin erotut joukosta työnhaussa

Avoimia työpaikkoja on tarjolla reilusti enemmän kuin viime vuonna. Työnhakupalvelu Monsterin kävijäliikenne on kasvanut räjähdysmäisesti kesälomakauden päätyttyä. Viikon suosituin aika selata työpaikkailmoituksia voi kuitenkin yllättää. Avoimia työpaikkoja selataan useimmiten juuri työajalla.

Työnhaussa on selkeää kausivaihtelua. Suosituimmat ajat hakea töitä ovat vuodenvaihteen jälkeen ja kesäloman päätyttyä. Samoihin aikoihin Suomessa on myös eniten avoimia työpaikkoja.

Työnhakupalvelu Monster.fi kertoo, että hakumarkkina käy juuri nyt kuumana. Avoimia työpaikkoja on koko vuoden ajan ollut selvästi enemmän tarjolla kuin viime vuonna.

Myös työnhakijat ovat aktivoituneet toden teolla. Elokuu on ollut poikkeuksellinen sivuston kävijämäärissä.

– Kävijäliikenne on kasvanut räjähdysmäisesti elokuussa. Maanantai 22.8. oli koko Monsterin historian vilkkain päivä ilmoitusten avausten osalta, toteaa Monsterin markkinointijohtaja Annika Ruola.

Työpaikkailmoituksia on katsottu jopa enemmän kuin tammi-helmikuussa, joka on perinteisesti ollut sesongeista suurin.

– Korona-ajan epävarmuus sai ihmiset ehkä pitkittämään päätöstä vaihtaa työpaikkaa, mikä voi selittää hakupiikkiä. Ukrainan sota ei ole vaikuttanut samalla tavalla. Samaan aikaan vallitsee työvoimapula ja työpaikkoja on runsaasti tarjolla. Nyt on selkeästi työnhakijan markkinat ja sen hakijat ovat myös huomanneet, Ruola sanoo.

Töitä haetaan työajalla

Monster kertoi Kauppalehdelle elokuun alkupuolella, mitkä ovat suosituimpia ajankohtia selata työpaikkailmoituksia.

Kävijädatasta käy ilmi, että töitä haetaan eniten alkuviikosta. Maanantai, tiistai ja keskiviikko ovat selkeästi suosituimmat päivät selata työpaikkailmoituksia. Loppuviikko on hiljaisempaa.

Suosituin kellonaika voi yllättää. Töitä etsitään eniten työajalla.

– Aamupäivät ovat vilkkaimpia aikoja selata työpaikkoja. Maanantai kello 9–11 on suosituin aika hakea töitä, Ruola paljastaa.

Kuinka erottua joukosta?

Monsterissa on kymmeniä tuhansia työpaikkailmoituksia. Todellisuudessa avoimia paikkoja on vielä enemmän, koska useissa rekryissä haetaan useampaa työntekijää kerralla.

Vaikka hakijoita on nyt liikkeellä paljon, todennäköisyydet napata uusi työ ovat kuitenkin hyvät. Työnhaussa kannattaa nojata perinteisiin, toimivaksi todettuihin vinkkeihin.

1. Seuraa aktiivisesti työpaikkailmoituksia. Hakuvahdin avulla saat tiedot sopivista paikoista automaattisesti sähköpostiisi.

2. Pidä CV ajan tasalla. Räätälöi työhakemuksesi ja CV:si haettavan työpaikan mukaan.

3. Valmistaudu työhaastatteluun huolellisesti. Tutustu yleisiin työhaastattelukysymyksiin ja mieti, miten vastaisit niihin.

4. Opettele tunnistamaan ja sanoittamaan vahvuutesi.

5. Luo Monster-profiili, niin työnantajat voivat löytää sinut.

Katso avoimet työpaikat