5 hyvää syytä hakea töitä kesällä - älä usko yleistä harhaluuloa

Miksi hakea töitä kesällä? Listasimme viisi hyvää syytä, miksi töiden hakeminen kesällä kannattaa.
Nainen istuu laiturilla hakemassa töitä kesällä.

Kesälomakautena Suomi hiljenee. Samalla moni ajattelee, että kesällä ei ole töitä tarjolla. Se on harhaluulo, koska yritykset rekrytoivat silloin kun tarvetta on. Tälläkin hetkellä Joblyssa on kymmeniä tuhansia avoimia paikkoja tarjolla eri aloilta.

Listasimme syyt, miksi uuden työpaikan hakeminen kannattaa kesällä.

1. Vähemmän kilpailua

Koska moni kuvittelee, että kesällä ei kannata hakea töitä, sinulla on vähemmän kilpailijoita. Tämä on selkeä etu, koska pienempi kilpailu tarkoittaa parempia mahdollisuuksia tulla valituksi.

2. Enemmän aikaa työnhakuun

Kesälomalla töiden hakeminen ei ole yhtä kuormittavaa kuin töiden lomassa. Parin tunnin uhraaminen silloin tällöin hakemusten lähettämiseen ei tunnu yhtä raskaalta kuin työpäivän jälkeen. 
Haastattelutkin on helpompi sopia, kun työajan kanssa ei tarvitse taiteilla. Muista kuitenkin keskittyä myös lomailuun ja rentoutumiseen!   

3. Paluu lomalta uuteen työpaikkaan virkistää

Moni kokee loman viimeisinä päivinä lomaltapaluustressiä. Jos kuitenkin nappaat uuden työn kesän aikana, parhaassa tapauksessa pääset aloittamaan virkeänä ja innostuneena uudessa paikassa. Muista, että irtisanoutumisaika kuluu yhtä lailla myös loman aikana.

4. Rekrytointiprosessi voi olla tavallista nopeampi

Kesäkautena rekrytointia tekevillä ihmisillä saattaa olla tavallista enemmän aikaa paneutua hakemuksiin muiden asioiden tyhjentyessä työpöydältä. Toisaalta, jos rekrytoijan oma loma painaa päälle, voi prosessi nopeutua senkin takia.

5. Valmistaudut syksyn työnhakuun

Vaikka kesäkaudella ei tärppäisi, rauhassa ja ajatuksella hiottu CV ja hakemuskirje ovat yhtä käypiä myös syksyllä. Muista, että jokainen hakemus ja haastattelu kerryttävät kokemusta, joka vain parantaa mahdollisuuksiasi seuraavalla kerralla. Tsemppiä työnhakuun!

Lue myös: Ensimmäinen työpäivä edessä uudessa työssä? Katso vinkit, joilla onnistut
Lue myös: Saitko työtarjouksen, mutta haluat vielä katsella muita vaihtoehtoja? Toimi näin
Lue myös: Ensimmäisen kesätyön hakeminen - näin nappaat paikan ilman työkokemusta

 

Katso avoimet työpaikat 

 

Artikkeli julkaistu vuonna 2022. Päivitetty 2024.