"On motivoivaa seurata idean kehittymistä tuotteeksi"

Tuotepäällikkö, varusteet, Eeva Heikkerö
Sako Oy

Aloitin Sakolla vuonna 2014 jälkimarkkinointipäällikkönä.Työhistoriani on suuntautunut teknisille aloille ja paikkakunnalle muuton jälkeen Sako oli houkutteleva työnantaja ja jatko uralleni, vaikka aiempaa asekokemusta ei minulla paljoa ollutkaan.

Jälkimarkkinointipäällikön tehtävässä toimin esimiesasemassa ja vastasin aseiden ja muiden konsernin tuotteiden takuukorjausten ja huoltojen koordinoinnista sekä maahantuojiemme huoltokyvykkyyden varmistamisesta ja varaosien hallinnasta. Tehtävässä pääsin myös vetämään mielenkiintoisen kiväärien custom-projektin, jonka avulla asiakas voi nettisivuilla olevalla konfiguraattorilla valita runsaasta valikoimasta kivääriin haluamansa komponentit ja tilata näin itselleen räätälöidyn aseen. Projektin myötä sain toimia laajalti yhteistyössä ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta myös sisäisesti koordinoida projektin onnistumisen edellytyksiä. Oli hyvin innostavaa olla mukana hankkeessa sen konseptin rakentamisesta aina ensimmäisen custom-aseen valmistumiseen saakka.

Nelisen vuotta jälkimarkkinointipäällikkönä toimittuani aukesi tuotekehitysosastolle uusi varusteiden tuotepäällikön paikka, jota päätin hakea. Uutena positiona työ kuulosti haastavalta mutta hyvin mielenkiintoiselta. Varusteissa nähtiin suuri potentiaali. Koin saaneeni jo paljon tietoa ja kokemusta aseista ja asiakastyöstä jälkimarkkinoinnissa ja uusi tehtävä mahdollisti taas aivan uudenlaisen oppimisen. Sakolla kannustetaan kehittymään ja sitä mahdollistetaan mm. organisaation sisäisten siirtojen avulla.

Tuotepäällikön tehtävä on ollut todella innostava. Saan osallistua asiantuntevan tiimin kanssa tuotteen koko kehityskaareen ideasta aina lopputuotteeksi ja siitä eteenpäinkin. Huikeinta on nähdä idean ja piirustuksen muuttuvan käsinkosketeltavaksi tuotteeksi. Olen ollut yllättynyt, kuinka ensimmäisen sorvilta tulevan proton sileät metallipinnat ja viimeistellyt muodot minua viehättävätkään!

Vaikka työskentelemme miehisellä alalla, jossa monella on vankka ase-alan kokemus, en ole silti kokenut, ettei minua otettaisi vakavasti. Halu oppia koko ajan lisää sekä suuri innostus omaan työhön riittää.