Uusi työpaikka kesän jälkeen? Kolme vinkkiä, joilla löydät unelmaduunin

Kolme vinkkiä, joilla pääset kiinni työnhakuun heti kesän jälkeen.

Kesän jälkeen koittaa paluu arkeen. Monille se tarkoittaa myös työnhaun tehostamista. Elo-syyskuu on työnhaun sesonkiaikaa, joten mahdollisuutesi löytää uusi työpaikka on parhaimmillaan. 

Matka kohti uusia ammatillisia on hyvä aloittaa päivittämällä CV ja asettamalla hakuvahdit kuntoon Joblyssa. 

Olitpa sitten vastavalmistunut tai kokenut ammattilainen, nämä kolme vinkkiä auttavat sinua kohdistamaan työnhakusi tehokkaasti ja valmistautumaan työhaastatteluihin menestyksekkäästi. Näin voit varmistaa, että olet parhaimmillasi, kun mahdollisuus koittaa.

1. Päivitä ansioluettelo eli CV

Ensimmäinen askel työnhaussa on varmistaa, että ansioluettelosi on ajan tasalla. Ansioluettelo on käyntikorttisi työnantajille, joten sen on oltava selkeä, hyvin jäsennelty ja relevantti.

•    Ansioluettelo: Päivitä ansioluetteloon viimeisimmät työkokemukset, koulutukset ja mahdolliset kurssit tai sertifikaatit. Varmista, että se on selkeästi jäsennelty ja että tärkeimmät tiedot ovat helposti löydettävissä. Käytä konkreettisia esimerkkejä ja saavutuksia, jotka kuvaavat osaamistasi ja kokemustasi.

•    LinkedIn-profiili: LinkedIn on hyvä työkalu työnhaussa eritysesti asiantuntijarooleihin. Varmista, että profiilisi vastaa ansioluetteloasi ja että se on ammattimaisesti laadittu. Lisää profiiliisi ammattimainen profiilikuva ja kirjoita lyhyt, mutta vaikuttava tiivistelmä itsestäsi ja osaamisestasi. Hyödynnä myös LinkedInin tarjoamat mahdollisuudet verkostoitumiseen ja suositusten pyytämiseen.

2. Seuraa aktiivisesti työpaikkoja

Toinen tärkeä vaihe on seurata aktiivisesti avoimia työpaikkoja ja pysyä ajan tasalla työmarkkinoiden tarjonnasta. Lomien jälkeinen työnhakusesonki alkaa elokuussa ja jatkuu pitkälle syksyyn. Ole siis aktiivinen ja hae uusia avoimia paikkoja sitä mukaa, kun niitä julkaistaan.

•    Selaa työpaikkoja: Tutustu avoimiin työpaikkoihin rauhassa ja luo oma profiili Joblyyn. Kirjautuneena voit tallentaa työpaikkoja ja palata niihin myöhemmin. Lataamalla CV:n profiiliisi työnantajat voivat löytää sinut.

•    Luo hakuvahti: Kätevän hakuvahdin avulla saat tiedon heti sähköpostiisi, kun oman alasi uusi työpaikka julkaistaan Joblyyn. Voit luoda rajattomasti hakuvahteja eri kriteereillä.

•    Yritysten omat sivustot: Monet yritykset julkaisevat avoimet työpaikat suoraan omilla verkkosivuillaan. Tee lista yrityksistä, joissa haluaisit työskennellä, ja käy heidän urasivuillaan säännöllisesti. Näin voit olla ensimmäisten joukossa hakemassa, kun sopiva paikka avautuu.

3. Kohdenna työnhaku ja valmistaudu haastatteluihin

Kun kiinnostava työpaikka osuu silmiin, on aika kohdentaa hakemus ja CV sekä valmistautua työhaastatteluun.

•    Kohdennetut hakemukset: Kohdenna aina hakemuksesi kyseiseen työpaikkaan ja yritykseen. Tutustu työpaikkaan huolellisesti ja räätälöi hakemuksesi vastaamaan heidän tarpeitaan ja kulttuuriaan. Käytä aikaa hyvin laadittujen hakemuskirjeiden ja ansioluettelojen kirjoittamiseen.

•    Valmistaudu haastatteluihin: Työhaastatteluun valmistautuminen on ratkaisevan tärkeää. Harjoittele vastaamaan yleisimpiin työhaastattelukysymyksiin ja valmistaudu kertomaan konkreettisia esimerkkejä osaamisestasi ja saavutuksistasi. Voit esimerkiksi pyytää ystävää tai perheenjäsentä harjoittelemaan kanssasi. Muista myös tutustua yritykseen, jotta voit esittää fiksuja kysymyksiä haastattelussa.

Lue myös: Huonoimmat työnhakuvinkit – 5 sanontaa, jotka saavat työnhakijat raivon partaalle
Lue myös: Työhakemuksen kirjoittaminen – katso vinkit ja muistilista
Lue myös: Kuinka pukeutua työhaastatteluun?

Katso avoimet työpaikat