Filippiiniläinen kulttuuripäivä Soinnussa: Yhteisöllisyyden ja maistuvan ruuan juhla

Esperi Koti Soinnussa päästiin nauttimaan filippiiniläisestä yhteisöllisyydestä ja ruoasta, kun kodissa työskentelevät filippiiniläiset hoitajat järjestivät asukkaille ja henkilöstölle filippiiniläisen kulttuuripäivän.

Soinnun tiimiläiset Reginald ja Geordan ovat kotoisin Filippiineiltä, ja heidän intohimonsa omaa kulttuuriaan kohtaan sykkii vahvana. Soinnun asukkaat ja henkilöstö ovat aina olleet kiinnostuneita Reginaldin ja Geordanin kotimaasta ja kulttuurista. Tästä syntyi idea viettää yhteistä ”filippiiniläispäivää”. 

“Idea lähti liikkeelle meidän tyhy-päivänä. Keskusteluiden yhteydessä aloimme ideoida päivän kulkua ja miettiä mahdollisuuksia tutustua filippiiniläiseen kulttuuriin“, kertoo Soinnun yksikönpäällikkö Mia Lehto

“Reginald ja Geordan saivat vapaat kädet päivän suunnitteluun ja toteutukseen. Päivän he toteuttivat yhteistyössä aktiviteettivastaavien Leonan ja Tuijan kanssa“, Mia jatkaa. 

Makumatka Filippiinien kulinaariseen maailmaan  
Päivän aikana kaikki saivat nauttia herkullisesta filippiiniläisestä ruuasta. Filippiiniläinen keittiö on monipuolinen ja yhdistää vaikutteita useista eri kulttuureista, kuten kiinalaisesta, espanjalaisesta ja amerikkalaisesta keittiöstä. Yksi päivän kulinaarisista herkuista oli Picadello-keitto, suosittu Filippiiniläinen ruokalaji, joka valmistetaan usein lihasta ja maustetaan hyvin.  

Osallistujat pääsivät myös kokeilemaan filippiiniläistä kahvipurtavaa. Kahvihetket ovat sosiaalinen tapahtuma filippiiniläisessä yhteisössä, ja kahvi on tärkeä osa paikallista kulttuuria. Maa on tunnettu herkullisesta barako-kahvistaan. Reginald ja Geordan olivat tuoneet tarjolle juhlijoille ison pinon Turon-leivonnaisia, jotka ovat banaanilla ja siirapilla täytettyjä friteerattuja kevätkääryleitä. 

Kulttuuriin tutustumista pelien ja taiteilun kautta 
Filippiiniläinen kulttuuripäivä Soinnussa oli täynnä naurua, oppimista ja yhdessäoloa. Yhteinen kokemus oli myös osoitus siitä, kuinka työyhteisö voi oppia ja kasvaa yhdessä eri kulttuurien kautta.

Asukkaille päivästä jäi erityisesti mieleen makuelämykset sekä Filippiinien luontoon ja eläimiin tutustuminen erilaisten kuvien kautta. Monen asukkaan kohokohta oli myös filippiiniläinen peli, joka muistutti hieman suomalaista mölkkyä.

“Pääsisimme yhden päivän aikana todella kattavasti tutustumaan maan ruokakulttuuriin, perinteisiin, peleihin ja aktiviteetteihin. Suuri kiitos tästä kuuluu Geordanille ja Reginaldille!“ toteaa Mia yhdessä muun tiimin ja asukkaiden kanssa. “Olette erittäin tärkeä osa työyhteisöämme. Kiitos, että tarjositte meille tämän mahdollisuuden“. 

Tutustu Esperi Koti Soinnun arkeen Instagramissa.

 

Related jobs

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Pomo paikallaan – hyvä esihenkilö tuo työyhteisön yhteen

Hämeenlinnassa Hoivakoti Teerimäessä työyhteisö viihtyy toistensa kanssa niin työajalla kuin sen ulkopuolella. Teerimäkiläiset käyvät yhdessä pelaamassa sulkapalloa, lenkkeilevät, treenaavat kuntosalilla ja harrastavat ratsastusta. Jo vuosia toisensa tunteneiden työkaverusten uusin villitys on avantouinti. Yhteen hitsaantumisen onnistumisesta kysyttäessä lähes jokainen mainitsee ihanien työkavereiden lisäksi yhden henkilön – hyvän pomon.
Lue lisää

Työharjoittelu viitoitti tietä tulevaan

Esperi Koti Kuurnan Kartanot Kontiolahdella tarjosi harjoittelupaikan Sanni Malenille ja Laura Heiskaselle. Tulevaisuus on vielä avoinna, mutta harjoittelu on viitoittanut sekä Sannin että Lauran tulevaa urapolkua, sillä harjoittelusta jäi mielenkiinto mielenterveystyötä kohtaan.
Lue lisää