Työharjoittelu viitoitti tietä tulevaan

Esperi Koti Kuurnan Kartanot Kontiolahdella tarjosi harjoittelupaikan Sanni Malenille ja Laura Heiskaselle. Tulevaisuus on vielä avoinna, mutta harjoittelu on viitoittanut sekä Sannin että Lauran tulevaa urapolkua, sillä harjoittelusta jäi mielenkiinto mielenterveystyötä kohtaan.

Sanni Malen ja Laura Heiskanen ovat molemmat suorittaneet työharjoittelunsa Esperi Koti Kuurnan Kartanoilla Kontiolahdella. Sanni on tuore lähihoitaja, joka valmistui toukokuussa uuteen ammattiinsa. Laura taas on vuonna 2014 valmistunut lähihoitaja, joka opiskelee sosionomiksi. Harjoittelu oli molemmille ensimmäinen mielenterveyspuolella, ja se mullisti molempien ajattelua. Harjoittelu lisäsi mielenkiintoa ja halua jatkaa uraa mielenterveyspalveluissa. 

Työyhteisön tuki on ollut isossa roolissa harjoittelun aikana 
Sekä Sannille että Lauralle harjoittelu mielenterveyskuntoutujien parissa oli ensikosketus mielenterveystyöhön, mutta kumpikin kertoo viihtyneensä uudessa työympäristössä hyvin. “Hieman alussa jännitti, mutta hyvin työkaverit ottivat vastaan opiskelijan“, Laura kertoo. “Kukaan ei myöskään odottanut valmista pakettia, vaan tukea ja apua sai tarvittaessa. Myös vastuuta jaettiin ajan myötä“, Sanni lisää. 

Työyhteisön tiimihenki ja sen tarjoama tuki on ollut isossa roolissa harjoittelun aikana. “Työ voi olla välillä raskastakin, mutta onneksi on voinut tukeutua työkavereihin“, Sanni kertoo. Työyhteisössä myös jokainen nähdään yksilönä ja kaikkien tarpeet huomioidaan. Tämä on auttanut työympäristöön tulleita opiskelijoita. “Hyvä työporukka auttaa tosi paljon ja onneksi täällä on ihan mahtava tiimi“, Sanni jatkaa. 

Mielenkiinto alaa kohtaan johti harjoitteluun 
Sannille hakeutuminen mielenterveystyön pariin tapahtui luonnostaan. “Mulle se on aina ollut aika itsestäänselvyys, että haluan mielenterveystyön pariin“, hän toteaa. “Ehkä voisi sanoa, että se tuli “sukurasitteena“, kun niin moni omasta suvusta on mielenterveys- ja päihdetyön parissa“, hän naurahtaa. 

Lauralle mielenterveystyö ja siihen syttynyt mielenkiinto tuli harjoittelun kautta. “Mulla ei ollut aiempaa kokemusta, mutta tykästyin täällä“, hän kertoo.  

Harjoittelusta eväitä tulevaan 
Sannin suunnitelmissa on tulevaisuudessa lähteä opiskelemaan lisää. “Nyt kuitenkin aion hetken tehdä tämän alan töitä ja ehkä sitten myöhemmin lähteä jatkokouluttautumaan“, hän kertoo. Alalla hän aikoo pysyä, ja esimerkiksi sairaanhoitajaksi opiskelu kiinnostaa tulevaisuudessa. 

Laura jatkaa Kuurnan Kartanoilla työskentelyä opintojen ohella. “Aika näyttää mitä sitten tapahtuu, kun valmistuu“, hän sanoo.  

Molemmat suosittelevat Esperiä harjoittelupaikkana jokaiselle, jolle harjoittelu on ajankohtainen. “Kannattaa lähtee, mie oon ollu kahdessa eri Esperin yksikössä ja molemmat on ollut tosi hyviä ja opettavaisia paikkoja“, Sanni kertoo. “Oon kyllä samaa mieltä, voin suositella“, Laura myötäilee.  

Tutustu Esperi Koti Kuurnan Kartanoiden kuulumisiin.

 

Related jobs

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Filippiiniläinen kulttuuripäivä Soinnussa: Yhteisöllisyyden ja maistuvan ruuan juhla

Esperi Koti Soinnussa päästiin nauttimaan filippiiniläisestä yhteisöllisyydestä ja ruoasta, kun kodissa työskentelevät filippiiniläiset hoitajat järjestivät asukkaille ja henkilöstölle filippiiniläisen kulttuuripäivän.
Lue lisää

Pomo paikallaan – hyvä esihenkilö tuo työyhteisön yhteen

Hämeenlinnassa Hoivakoti Teerimäessä työyhteisö viihtyy toistensa kanssa niin työajalla kuin sen ulkopuolella. Teerimäkiläiset käyvät yhdessä pelaamassa sulkapalloa, lenkkeilevät, treenaavat kuntosalilla ja harrastavat ratsastusta. Jo vuosia toisensa tunteneiden työkaverusten uusin villitys on avantouinti. Yhteen hitsaantumisen onnistumisesta kysyttäessä lähes jokainen mainitsee ihanien työkavereiden lisäksi yhden henkilön – hyvän pomon.
Lue lisää