Kesätyöpaikkoja on vielä tarjolla – myöhäisellä hakijalla yllättävä etu

Suurin osa kesätyöpaikoista täytetään jo keväällä, mutta pyyhettä ei kannata heittää kehään, vaikka vielä ei olisi tärpännytkään. Kesätyöpaikkoja on vieläkin yllättävän paljon auki.

Vaikka suuri osa kesätyöpaikoista täytetään jo alkukeväästä, ei kannata lannistua, jos kesätyöpaikka ei ole vielä kesäkuun alussa tiedossa. Työnhakupalvelu Jobly.fi:ssä on vielä runsaasti kesätyöpaikkoja auki.

Vaikka lähtökohtaisesti kesätyönhaussa kannattaa olla ajoissa, myös myöhäinen hakija saattaa päästä suoraan töihin. Joskus työntekijöiden kesäsuunnitelmat saattavat muuttua äkillisesti, jolloin kesätuuraajia kaivataan nopeasti. Saattaa myös olla, että jo rekrytoitu kesätyöntekijä peruuttaa tulonsa viime metreillä, jolloin yrityksellä on akuutti tarve löytää korvaava tekijä.

Tämä avaa ovia myöhäisille hakijoille, jotka ovat valmiita aloittamaan työt nopeallakin aikataululla. Osumalla oikeaan paikkaan oikeaan aikaan saattaa päästä suoraan hommiin.

Myös monissa sesongin mukaan vaihtelevissa aloissa, kuten ravintola- ja matkailualalla, kesätyöntekijöiden tarve saattaa kasvaa kesän kynnyksellä yllättäen.

Jobly.fi kokosi muutamia vinkkejä kesätyön löytämiseen vielä kesäkuussa ja kesken kesän:

Ole aktiivinen

Työnhaussa aktiivisuus on avainasemassa. Seuraa avoimia työpaikkoja ja hae rohkeasti paikkoihin, jotka kiinnostavat sinua. Kiinnostaviin yrityksiin voi tässä kohtaa olla myös suoraan yhteydessä – reipas yhteydenotto saattaa hyvinkin tuottaa tulosta.

Älä unohda verkostoitumista - kysy ystäviltäsi, perheeltäsi ja tuttaviltasi, tietävätkö he mahdollisista avoimista paikoista. Käytä myös sosiaalista mediaa apuna. Monesti työpaikat täytetään suositusten ja puskaradion kautta, joten älä aliarvioi oman verkostosi voimaa.

Hae rohkeasti eri paikkoja

Koska suurin osa kesätyöpaikoista on jo täytetty, kannattaa työpaikkoja katsella tässä vaiheessa rohkeasti eri aloilta ja paikkakunnilta.

Voi olla, että täydellistä osumaa ei ole tarjolla, mutta suhtaudu asiaan positiivisesti. Koskaan et voi tietää, mitä uusi työ tuo tullessaan. Kesäduuni vieraalla alalla tai paikkakunnalla voi myös olla unohtumaton seikkailu.

Osoita joustavuutesi

Kun haet töitä kesällä, voit osoittaa joustavuutesi. Jos olet valmis aloittamaan työt nopeasti tai työskentelemään joustavilla työajoilla, mainitse tästä hakemuksessasi. Monet työnantajat arvostavat joustavuutta, varsinkin kesäsesongin aikana.

Räätälöi hakemuksesi kiireestä huolimatta

Vaikka myöhäinen ajankohta voi aiheuttaa stressiä ja kiirettä, on tärkeää muistaa räätälöidä jokainen työhakemus ja CV erikseen ja huolella. Silloin osoitat, että olet aidosti kiinnostunut kyseisestä paikasta, ja että sinulla on juuri ne taidot ja kokemukset, joita työnantaja etsii.

Valmistaudu haastatteluun

Kun saat kutsun työhaastatteluun, valmistaudu huolella. Tutustu yritykseen etukäteen ja mieti, miten voit tuoda omat taitosi ja kokemuksesi esiin haastattelussa. Ole valmis vastaamaan kysymyksiin siitä, miksi haet juuri tähän työpaikkaan ja miten voit edistää yrityksen tavoitteita.

Muista: jokainen työkokemus on arvokas

Älä unohda, että jokainen työkokemus on arvokas. Vaikka et löytäisi unelmiesi kesäduunia, voit silti saada arvokasta kokemusta ja uusia taitoja. Jokainen työtehtävä antaa sinulle mahdollisuuden kehittää itseäsi, verkostoitua ja parantaa mahdollisuuksiasi tulevissa työnhauissa.

Tarttumisen arvoisia tilaisuuksia

Sinun ei tarvitse olla paras löytääksesi työpaikan. Riittää, että olet sopiva. Sopivuuteen vaikuttavat erilaiset taustat ja työkokemukset, kovat ja pehmeät taidot sekä arvomaailmat. Jobly on työnhakupalvelu, josta löydät juuri sinulle sopivia tarttumisen arvoisia tilaisuuksia.

Lue myös: Karoliina, 24, hyppäsi hoitoalalta täysin toiselle uralle – kertoo nyt vinkit alanvaihtajille
Lue myös: Suvi on työskennellyt yli 40 ammatissa - “En vieläkään tiedä, mitä haluaisin tehdä isona”
Lue myös: Niko, 21, tuskaili huonojen arvosanojen kanssa, sitten hän lähti merille - “Se oli kyllä shokki”
Lue myös: Susanna on vaihtanut vakituisen työn neljä kertaa määräaikaiseen - "Tarinan opetus on, että lähde läpyttää”

Katso avoimet kesätyöpaikat. Jobly.fi