Näillä aloilla on töitä juuri nyt – vältä kohtalokkaat virheet työnhaussa

Työnhakupalvelu Jobly kertoo, millä aloilla oli eniten avoimia työpaikkoja tammikuussa 2024. Ota samalla haltuun vinkit, miten välttää yleiset virheet työnhaussa.

Työnhaku on ollut alkuvuodesta 2024 vilkkaampaa kuin viime vuonna.

Joblyn kautta työpaikkoja haettiin jopa 42 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten tammikuussa. Vierailuja sivustolla oli puolestaan 25 prosenttia enemmän.

Esimerkkinä voidaan käyttää presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivää – sunnuntaina 28. tammikuuta työpaikkoja katseltiin 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samana päivämääränä. Yleensä viikonloppu on hiljaisempaa aikaa hakea töitä kuin alkuviikko, eivätkä edes vaalit hidastaneet työnhakua.

Tammikuun kolme katsotuinta alaa olivat myynti, asiakaspalvelu ja hallinto- ja toimistotyö. Eniten työpaikkoja oli auki puolestaan koulutus-, terveydenhuolto- ja myyntialoilla.

Myös kesätyönhaku käy kuumana alkuvuodesta. Paljon kesätyöpaikkoja on tarjolla esimerkiksi teollisuudessa, sosiaali- ja terveysalalla, kaupan alalla ja ravintola- ja matkailualalla.

Eniten kesätöitä on tarjolla isoissa kasvukeskuksissa, mutta paikkoja on avoinna ympäri Suomen erityisesti suosituilla mökki- ja matkailupaikkakunnilla.

Vältä nämä virheet työnhaussa

Yksi suurimmista työnhakuvirheistä on lähettää sama CV hakemus kaikkialle. Työnantajaa kiinnostaa, miksi haluat juuri kyseiseen paikkaan töihin. Yleishakemus voi koitua kohtaloksi, sillä kokenut rekrytoija huomaa heti, jos hakemusta ei ole kirjoitettu juuri kyseistä paikkaa varten.

Pahimmillaan vain haettavan yrityksen nimi on vaihdettu – ja joskus sekin on työnhakijalta unohtunut.

Kohdentaminen tapahtuu helposti, kun kerrot, miksi haluat työskennellä hakemassasi paikassa ja miten aiempi kokemuksesi, koulutuksesi ja osaamisesi auttaa sinua suoriutumaan työssä.

Hakemuksen räätälöimisessä auttaa huolellinen taustatyö. Lue työpaikkailmoitus, yrityksen urasivut ja selaile somekanavat. Peilaa omaa profiiliasi yritykseen ja haettuun paikkaan. Selvitystyö auttaa paitsi haastatteluun pääsemisessä, mutta myös itse haastattelussa.

Katsotuimmat alat tammikuussa 2024

 1. Myynti
 2. Asiakaspalvelu
 3. Hallinto- ja toimistotyö
 4. Terveydenhuolto
 5. Teollisuus
 6. Kuljetus ja logistiikka
 7. Asennus ja kunnossapito
 8. Tuotanto
 9. Tekniikka
 10. Hotelli- ja ravintola-ala

Alat, joille julkaistu eniten työpaikkoja tammikuussa 2024

 1. Koulutus
 2. Terveydenhuolto
 3. Myynti
 4. Sosiaalityö
 5. Hotelli- ja ravintola-ala
 6. Tuotanto
 7. Asiakaspalvelu
 8. Kiinteistöhuolto
 9. Rakentaminen
 10. Hallinto- ja toimistotyö
Lue myös: Tämä ristiriita johtaa yhä useammin työpaikan vaihtoon
Lue myös: Näin käytät tekoälyä työnhaussa
Lue myös: Työhaastattelu etänä – näin valmistaudut ja onnistut työhaastattelussa etäyhteydellä
Lue myös: Suvi on työskennellyt yli 40 ammatissa - “En vieläkään tiedä, mitä haluaisin tehdä isona”
Lue myös: Niko, 21, tuskaili huonojen arvosanojen kanssa, sitten hän lähti merille - “Se oli kyllä shokki

Katso avoimet työpaikat. Jobly.fi