Työhyvinvointi

Työhyvinvointi

Kaikki pohtivat välillä, onko oma ala tullut valittua oikein. Jos työ aiheuttaa pitkittynyttä ahdistusta, asiaan kannattaa kuitenkin puuttua.
Nykypäivän ihminen toimii biologisesti samoilla aivoilla kuin kivikauden ihminen. Siksi digilaitteiden aiheuttamat keskeytykset ja multitasking aiheuttavat ongelmia.
Yhteisöllisyys on heikentynyt määräaikaisilla työntekijöillä, johtajilla ja nuorilla aikuisilla.
Psykologin mukaan asetamme itse riman usein korkeammalle, kuin mitä työpaikka toivoo.
Lähes jokainen kokee yksinäisyyttä jossain elämänsä vaiheessa. Joka viides suomalainen on yksinäinen ja vielä yleisempää se on nuorilla aikuisilla ja ikääntyvillä.
Johtaminen, koulutus, vertaistuki ja matalan kynnyksen palvelut ovat kulmakiviä työntekijöiden mielen hyvinvoinnin tukemisessa.
Ikäsyrjintä on yksi isoimmista ikääntyvien kohtaamista haasteista työelämässä. MIELI ry:n asiantuntija kertoo, mihin uran loppuvaiheessa kannattaa panostaa.
Psykologin mukaan stressi ja ahdistus ovat täysin normaaleja tunteita haastavissa tilanteissa. Näillä vinkeillä voit helpottaa työnhaun aiheuttamaa stressiä.
Muutosneuvottelut ovat usein kova paikka. Epävarmuuden keskellä herää monenlaisia tunteita ja jopa kehollisia oireita. MIELI ry:n asiantuntijat kertovat, kuinka helpottaa omaa jaksamista.
Työuupumus voi johtaa myös fyysisiin oireisiin. Usein vasta toissijaiset oireet saavat ihmisen miettimään omaa jaksamistaan ja hakemaan apua.

Pages